Specialklubbens formål

2023-03-23

Vi er en lille specialklub for de hollandske hyrdehunde racer. Vi er en lille forening som består af en lille bestyrelse som i kan læse mere om her Bestyrelse & Udvalg og vores medlemmer. 

Specialklubberne har nogle vedtægter, hvilket er en formalitet som alle specialhundeklubber er underlagt fra DKK (Dansk Kennel Klub).

Hvad er Dansk Kennel Klub: Dansk Kennel Klub er den klub i Danmark som er godkendt til at føre stambog på hunde af alle racer under den Internationale organisation FCI.

Disse vedtægter har til formål at beskytte vores racer, så de ikke kommer til at afvige fra det man kalder en racestandard. Altså racens oprindelige form, egenskaber, fysik og sundhed opretholdes. Hollænderne er generelt en sund race og det skulle den gerne forsætte med at være. Det er derfor vigtigt, at undersøge forældre dyrene for arvelige sygdomme. Dette et link til avlsrestriktionerne, som de er på nuværende tidspunkt for vores race eller se billedet herunder. 

 DKK https://www.hundeweb.dk/dkk/public/openPage/tjenester/avlsrestriksjoner/raseData.html?RAID=2231 

Men som klub indeholder vi meget mere end blot formaliteter. 

Det som overordnet binder os sammen er fællesskabet og kærligheden til vores hollændere. Det er vigtigt at understrege, at klubben er til for alle og ikke kun dem som træner  DCH (dansk civile hundeføreforening) eller IGP (internationale brugshunde prøveforordning på dansk)  eller cani-cross (forhindringsløb med hunde) eller nose-work (hunden finder dufte i små beholdere på gerningssteder). Det er også for familier som har valgt denne race som en aktiv familie hund. 

I SHH er vi en del medlemmer, som har haft denne race i flere år og har masser af erfaring, som vi gerne deler ud af. Det er vigtigt, at interesserede købere af denne race ved hvad de går indtil inden de anskaffer sig denne aktive race. Hverken hvalpe/hunde eller købere er tjent med et forkert match. Så hvis man går og overvejer at anskaffe sig en hollænder, så kontakt en fra klubben til en uformel snak. Det er også en god idé at besøge eller mødes med nogen og se denne race inden man anskaffer sig en. Vi har medlemmer af SHH, som ved flere lejligheder har tilbudt at fremvise deres hunde og tage en snak om at være ejer af denne race. Det nemme sted, at komme i kontakt med medlemmer er via Facebook-gruppen "Specialklubben For Hollandske Hyrdehunde (SHH)". Vi har medlemmer i Jylland, Fyn og Sjælland. 

Hvert år vil der være et par små sociale arrangementer, disse er med henblik på at styrke sammenholdet, trods forskellige meninger og holdninger så er der plads til alle i SHH. De bliver løbende slået op på hjemmesidens forside og datoer i kalenderen, yderligere oprettes der begivenheder på Facebook-gruppen og udsendes invitationer. I SHH ønsker vi at skabe en samhørighed og familiær følelse. Styrken ved en lille klub er at man relativt hurtigt kommer til at kende hinanden. 

Udover at være en specialklub under DKK så er klubben også medlem af verdens organisationen for de hollandske hyrdehund WDSF World Dutch Shepherd Federation. Læs mere på https://wdsf.nl/ 

Hjemmesiden til WDSF dette betyder at de hollandske hyrdehunde har mulighed for at deltage ved et VM kun for vores race. Og WDSF fik anerkendt de hollandske hyrdehunde, som brugshunderace i FCI.

FCI Fédération Cynologique Internationale er en Verdens hunde organisation. Den omfatter 92 medlemmer og kontraktpartnere (et medlem pr. Land, i Danmark har vi Dansk Kennel Klub), der hver især udsteder deres egne stamtavler og træner deres egne dommere. Læs mere på https://www.fci.eu/